کد مطلب: 171670
دانا گزارش مي دهد؛
نسخه اي که اصلاحات براي اعتدال پيچيد/ "عارف"هاي 96 فداي حسن روحاني مي شوند
تاریخ انتشار : 1395/12/21 12:42:56
نمایش : 1336
اصلاح‌طلبان که پيش از اين براي رسيدن به "رحم اجاره‌اي" روحاني با عبور از عارف او را فداي حسن روحاني کرده بودند اين روزها به فکر "عارف"هايي هستند که با حضور در صحنه انتخابات به دفاع از حسن روحاني بپردازند و با انصراف در آخرين لحظات موجب افزايش سبد راي روحاني شوند.














 

به گزارش هفت چشمه به نقل از  شبکه اطلاع رساني راه دانا؛ کانديدا "سايه"، "کمکي"، يا "فدايي"، اصطلاحاتي است که اين روزها بيشتر از زبان اصلاح‌طلبان و رسانه‌هاي اصلاح‌طلب شنيده مي‌شود، در واقع اصلاح‌طلبان بر اين باورند که رقباي سياسي آن‌ها در انتخابات پيش‌رو هجمه‌اي سنگين را عليه حسن روحاني ايجاد مي‌کنند و روحاني به تنهايي نمي‌تواند از پس مناظره با کانديدا يا کانديداهاي اصولگراي انتخابات رياست جمهوري سال 96 برآيد.

در واقع اصلاح‌طلبان که پيش از اين براي رسيدن به "رحم اجاره‌اي" روحاني با عبور از عارف او را فداي حسن روحاني کرده بودند اين روزها به فکر "عارف"هايي هستند که با حضور در صحنه انتخابات به دفاع از حسن روحاني بپردازند و با انصراف در آخرين لحظات موجب افزايش سبد راي روحاني شوند.

حق شناس: تنها ماندن روحاني در انتخابات کار عاقلانه اي نيست

محمد جواد حق شناس عضو شوراي سياستگذاري اصلاح‌طلبان در اين باره به خبرنگار دانا مي‌گويد: جريان رقيب اصلاح‌طلبان در انتخابات آينده از استراتژي "شکار شغال" استفاده ميکند؛ در واقع اين جريان با تعدادي کانديدا متحد وارد صنحه انتخابات ميشود و همه اين کانديداها يک هدف را دنبال ميکنند و آن هم تهاجم به رئيس جمهور براي ريزش راي او در جامعه است.

وي در ادامه ميگويد: تنها ماندن روحاني در انتخابات کار عاقلانه‌اي نيست و جريان اصلاح‌طلب نامزدي را وارد فضاي انتخاباتي مي‌کند که به عنوان متحد طبيعي روحاني بتواند ديدگاه‌هاي مربوط به اصلاح‌طلبي را منعکس کند و فضاي جامعه را براي مشارکت مردم فراهم کند.

مسئله ديگري که موجب شده تا اصلاح‌طلبان روي حضور کانديدا سايه تاکيد داشته باشند احتمال "رد صلاحيت" و يا عدم حضور حسن روحاني در انتخابات است که احتمال دوم با تشکيل ستاد انتخاباتي روحاني منتفي شد، اما احتمال اول همچنان پابرجاست و هر از چند گاهي از سوي سخنگوي شوراي نگهبان مطرح مي‌شود.

کد خدايي در اين باره مي‌گويد: ما يک رويه مستمر و منظم رصد کردن نداريم. چون عمليات انتخاباتي شوراي نگهبان در زمان و فرجه مقرر در قانون انتخابات صورت مي‌گيرد، ولي طبيعتاً به دليل اينکه ادارات انتخابات ما فعال هستند، گزارش‌هاي مختلفي از سوي مردم و برخي نهادها به دست ما مي‌رسد؛ چه درباره روساي جمهوري و چه براي نمايندگان. اين گزارش‌ها مي‌رود براي کارشناسان ما و کارشناسي مي‌شود و در پرونده‌ها ثبت و ضبط مي‌شود؛ اما رسيدگي به اين‌ها مي‌ماند در زمان قانوني انتخابات که اگر اين افراد ثبت نام کردند براي انتخابات، پرونده به جريان مي افتد و از نهادهاي مسئول چهارگانه درخواست اعلام نظر مي‌شود و بعد از آن مي‌رود در روند رسيدگي و در دستور کار هيات‌هاي نظارت و شوراي نگهبان قرار مي‌گيرد.

ولي در فاصله دو انتخابات و فاصله‌اي که مقامات چه رييس جمهوري و چه نمايندگان مجلس در مصدر کار حضور دارند، ما اقدام و عمليات رسمي در اين زمينه نداريم.

وي در پاسخ به سوالي مبني بر اينکه " در افکار عمومي عرف شده است که اگر کسي رئيس جمهور شود، عملاً هر رفتاري هم از او سر بزند، در دوره بعد هم از طرف شوراي نگهبان براي رياست جمهوري تأييد صلاحيت مي‌شود. آيا چنين است؟" مي‌گويد: هيچ تضميني در اين جهت نبوده و نيست.

اين در حالي است که برخي اصلاحطلبان معتقدند مطرح کردن بحث رد صلاحيت روحاني جنگ رواني است که آغاز شده و حتي اگر شوراي نگهبان اسناد و مدارکي هم براي اينکار داشته باشد، رد صلاحيت رئيس جمهوري مستقر به صلاح کشور نيست و موجب تضعيف موقعيت ايران در منطقه ميشود.

ناصري: رد صلاحيت روحاني جنگ رواني است

عبدالله ناصري فعال سياسي اصلاحطلب و عضو بنياد باران در اينباره به خبرنگار دانا ميگويد: طرح موضوع رد صلاحيت جنگ رواني است که برخي از عوامل پشت صحنه آغاز کرده‌اند.

اين فعال سياسي اصلاح طلب در ادامه تصريح ميکند: با توجه به شرايط حساس کشورمان، بدون ترديد رد صلاحيت رئيس جمهوري مستقر مي‌تواند موقعيت بين المللي، منطقه‌اي و حاکميت ايران را تضعيف کند.

ناصري معتقد است که اگر بر فرض محال شوراي نگهبان مستند عقلاني و قانوني هم براي رد صلاحيت داشته باشد نبايد اين کار را انجام دهد چرا که اين امر جايگاه جمهوري اسلامي را تضعيف مي‌کند و مقابله طرف مقابل  بيشتر مي‌شود.

اما خود مسئله حضور کانديدا کمکي هم به بحثي اختلافي در ميان اصلاحطلبان تبديل شده؛ برخي بر اين باورند که حضور يک کانديدا در کنار حسن روحاني موجب تضعيف او ميشود و عدهاي ديگر معتقدند  که حضور کانديدا سايه به دلايلي که پيش از اين مطرح شد الزامي است.

عبدالله ناصري عضو بنياد باران يکي از مخالفان اين اقدام است، او در اين رابطه به خبرنگار دانا ميگويد: من با اين کار کاملا مخالفم؛ تعريف نامزد سايه براي آقاي روحاني او را تضعيف مي‌کند و جامعه هم اين پيام را دريافت مي‌کند، از طرفي اين کار ممکن است سبب شود اتفاقات ديگري رخ دهد و خلاف آنچه مي‌خواهيم شکل گيرد.

محتشمي: حضور کانديداي سايه به صلاح روحاني نيست

مجيد محتشمي دبير کل حزب آزادي هم در گفتوگو با خبرنگار دانا خصوص حضور کانديدا کمکي در کنار حسن روحاني ميگويد: اين کار به صلاح نيست، آقاي روحاني با ادبيات اصلاح‌طلبي و حمايت اصلاح‌طلبان توانست به عنوان رئيس جمهور انتخاب شود و در دوره دوازدهم هم هيچ آلترناتيوي براي روحاني وجود ندارد.

دبير کل حزب آزادي در خصوص اخبار منتشر شده مبني بر احتمال کانديداتوري علي مطهري از طرف اصلاح‌طلبان گفت: علي مطهري ادبيات اصلاح‌طلبي دارد، بيشترمواضع وي داراي ادبيات اصلاح‌طلبي است و رويکرد خوبي در جامعه اصلاح‌طلبان کشور دارند ولي اينکه کانديداي رياست جمهوري اين جريان سياسي باشد، اين صحيح نيست.

افزايش اختلافات بر سر حضور يا عدم حضور کانديدا کمکي در کنار حسن روحاني در اردوگاه اصلاحات باعث شد تا شوراي سياستگذاري اصلاحطلبان تصميمگيري در اين رابطه را به حسن روحاني و ستاد انتخاباتياش بسپارد.

ناصري با اشاره به رايزنيهاي شريعتمداري براي حضور کانديدا کمکي ميگويد: عقبه آقاي روحاني بايد تقويت شود و او بايد بتواند با تاکتيک‌هاي حساب شده و با مشورت صاحب‌نظران خود را براي افکار عمومي توجيه کند چرا که نفس حضور نامزد موازي مي‌تواند شنوايي جامعه را نسبت به دفاعيات آقاي روحاني تضعيف کند.

وي در ادامه تصريح ميکند: استدلال برخي دوستان اين است که نامزدهاي رقيب زياد مي‌شوند به همين نسبت هجمه‌ها نسبت به روحاني افزايش مي‌يابد در حالي که به نظر من اقاي روحاني هوشمندي مقابله اين با نامزدها را دارد و با تقويت تيم رسانه‌اي وي مي‌تواند به خوبي در مناظره‌ها و گفت‌وگوهاي ايام انتخابات حاضر شود.

اما آنچه اخيرا توجه گروههاي سياسي و رسانهها را به خود جلب کرده است معرفي مصطفي کواکبيان دبير کل حزب مردم سالاري و نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي به عنوان کانديدا حزب متبوعش در انتخابات رياست جمهوري سال 96 است؛ آن هم کانديدايي که به گفته رئيس ستاد انتخابات حزب مردم سالاري احتمال دارد تا آخرين لحظه در صحنه انتخابات بماند.

آرش حبيبي رئيس ستاد انتخابات حزب مردم‌سالاري با اشاره به اينکه رويکرد حزب حمايت از دولت و شخص آقاي روحاني است، ميگويد: نامزد حزب مردم‌سالاري براي کمک به روحاني وارد صحنه مي‌شود، نگاه ما به انتخابات 1400 است و حزب برنامه بلندمدت براي انتخابات رياست‌جمهوري سيزدهم دارد.

رئيس ستاد انتخابات حزب مردم‌سالاري در پاسخ به اين پرسش که آيا کواکبيان تا پايان انتخابات در صحنه مي‌ماند يا خير؟ هم ميگويد: اگر شرايطي در اين انتخابات پيش بيايد، ممکن است در همين دوره تا آخر در عرصه بماند.

هر چند اهالي سياست تاييد صلاحيت کواکبيان براي انتخابات رياست جمهوري را جزو محالات ميدانند اما اين احتمال وجود دارد که کواکبيان سرآغازي باشد براي حضور ساير کانديداهاي اصلاحطلب و يا اينکه او يکي از "عارف"هايي باشد که قرار است در سال آينده فداي روحاني شوند.

به هر حال بايد منتظر ماند و ديد که حسن روحاني و ستاد انتخاباتياش چه تصميمي در خصوص حضور کانديدا کمکي ميگيرند و واکنش اصلاحطلبان نسبت به تصميم روحاني چه خواهد بود.

گزارش: امير نجفي

 

انتهاي پيام/

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
بخش های سایت
 
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif


پیوندها
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/emam3.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/leader.jpg

http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/jahanbin.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/dana.jpg